жаңа түсімдер

Проскурина В.П.. Бухгалтерлік есеп бойынша есептер жинағы. Қазақ тіліне аударған Акишев М.К. Алматы: «LEM баспасы» ZhShS, 2019. - 200 бет.

Жинақ ҚР ҚМ 23 мамыр 2007 жылғы «Бухгалтерлік есеп шоттарының үлгілік жоспарын бекіту туралы» №185 бұйрығымен бекітіліп, 1 қаңтар 2008 жылдан бастап қолданысқа енгізілген бухгалтерлік есеп шоттарының Үлгілік жоспарына сәйкес жасалған.

Жинақтың басты мақсаты:

-      Шоттар жоспарын түсіне білу мен оны меңгеруге ықпал ету;

-      Бухгалтерлік шошқа майы (шоттар корреспонденциясын) жасау бойынша үйренген білімдібекіту.

Проскурина В.П.. Құрылыс есебі (практикалық нұсқаулық). Алматы: «LEM баспасы» ЖШС, 2017.- 276 .. + CD

Бұл нұсқаулықта құрылыс қызметін есепке алу ерекшеліктері қарастырылған: кірістерді есепке алу, шығындар есебінің ерекшеліктері. Кітапта ауысым кестесінің мысалдары келтірілген, бригада табысын бригада мүшелері арасында бөлуге арналған есептеулердің мысалдары. Жұмыс киімдері мен тауарлы-материалдық құндылықтардың есеп айырысу ерекшеліктерін қарастырды; тауарлы-материалдық құндылықтар есебінің ерекшеліктері, бірнеше рет құрылыс өндірісіне қатысады (мысалы, панельді қалыптау). Дәл сол, құрылыс компаниясының есеп саясаты мен салықтық есеп саясатын дайындау бойынша қысқаша ұсыныстар береді.

11. Казначеева І. Құрылыс өндірісін ұйымдастыру. Алматы: «LEM баспасы» ЖШС, 2015.- 224 .. + CD

Бөлімдерде құрылыс ұйымдары жүйесінің тұжырымдамалары қысқаша сипатталады, құрылыс өндірісін ұйымдастырудағы ерекшеліктер мен заңдылықтар, құрылысқа қатысушылар арасындағы қатынастар мен қатынастар, басқару органдарының құрылымы мен функциялары, жобалау алдындағы дайындықтан бастап пайдалануға енгізуге дейінгі өндіріс қатысушылары. Келесі тақырыптар көрсетілген, құрылыстың барлық кезеңдеріндегі жобалардың экономикалық тиімділігін бағалау ретінде, қоныстандыру және қоныстандыру әдістері, Қазақстан Республикасындағы сметалық құнын анықтау тәртібі. Негізгі материалдарға ұсынылатын тұтыну нормалары келтірілген., құралы төмен өмірлік нормалар, тауарлық-материалдық құндылықтар мен аксессуарлар, құрылыстағы практикалық тәжірибеден дамыған. Жаңа құрылыстар мен объектілерді қайта құру кезіндегі құрылыс өндірісін ұйымдастыру бөлімдері осы жұмыстардың ерекшеліктерін сипаттайды. Құрылыс сапасын басқару тақырыбы кітап қолданушыға бақылаудың негізгі түсініктері мен сипаттамаларын ашады.

Турманидзе Т.У.. Кәсіпорынның қаржылық-шаруашылық қызметін талдау және диагностикалау: Оқулық / Т.У.. Турманидзе.- Алматы: LEM, 2011.- 479 ..

Оқу құралы - кәсіпорынның қаржылық-шаруашылық қызметін талдау мен диагностикалауға арналған кешенді әдістемелік нұсқаулық. Менеджмент және қаржылық талдау әдістемесінің теориялық және практикалық негіздері келтірілген, кәсіпорынның қаржылық жағдайын диагностикалау. Инвестицияны талдауға арналған есептерді шешудің практикалық мысалдары, кәсіпорынның өндірістік-қаржылық қызметі. Университет студенттеріне арналған, экономикалық мамандықтар бойынша студенттер.

Джоншанло Р.Е.. Ұйымның қаржылық жағдайын талдау: Оқулық.- Алматы: «LEM баспасы» ЖШС, 2016.- 72..

Тренингте оқу құралдары қаржылық жағдайды талдаудың әртүрлі аспектілерін ашады ұйымдастыру. Жеке бөлімдер қаржылық талдау негіздерін қарастыруға арналған

ережелер, жалпы бағалау, өтімділікті және төлем қабілеттілігін талдау, қаржылық тұрақтылық және несиелік қабілеттілік, банкроттық және бағалау ұйымдастыру.

Джоншанло Р.Е.. Экономикалық талдау теориясы: Оқулық.- Алматы: «LEM баспасы» ЖШС, 2015.- 164.

Кітапта

экономикалық талдаудың мазмұнын қарастырды, аналитикалық негізгі принциптері зерттеу. Процестер мен құбылыстарды талдау әдістемесі ұсынылған., әртүрлі профильдегі кәсіпкерлік субъектілеріне тән және ұйымдастырушылық-құқықтық нысандары. Талдаудың барлық әдістері мен тәсілдері иллюстрацияланған қазақстандық ұйымдардың аналитикалық жұмыс тәжірибесінен мысалдар, қайсысы студенттерге оларды ойдағыдай игеруге көмектесу. IN бөлімдердің соңында өзін-өзі тексеруге арналған тексеру сұрақтары бар.

Проскурина В.П.. Бухгалтерлік есеп «басынан бастап» балансқа дейін (көмекші құрал). Акишев М.К.. Алматы: «LEM баспасы» ZhShS, 2019. - 332 бет. + CD

Көмекші құралда қаржылық есептіліктің ұлттық және халықаралық стандарттарының, бухгалтерлік есепті жүргізу Ережесінің, Есеп шоттарының үлгілік жоспарының негізінде бухгалтерлік есеп жүргізу мен қаржылық есепті жасаудың негізгі принциптеры мен әдістемелік негіздері ашып көрсетіледі.

Жаншанло Р.Е., Андибаева Г.Т. Ұйымның қаржылық жағдайын талдау: оқу құралы. - Алматы: LEM, 2016. - 72 бет.

Оқу құралында ұйымның қаржылық жағдайын талдаудың әртүрлі аспектілері қарастырылады. Жеке бөлімдер қаржылық жағдайды талдау негіздерін, оны жалпы бағалауды, өтімділік пен төлемқабылеттілікті, қаржылық тұрақтылықты және несие қабылеттілікті, банкроттықты және ұйымның құнын бағалауды қарастырауға бағытталған

Андибаева Г.Т., Қанабекова А.К., Абитова А.К.. Экономикалық талдау: Оқу құралы. - Алматы: LEM, 2016. - 296 бет.

Оқу құралында экономикалық талдау негіздері, оның ішінде талдау түсінігіне, әдістері мен тәсілдеріне, талдау түрлеріне, факторлық талдау әдістемесінесипаттама берілген. Экономикалық талдау түрі – басқарушылық талдау негіздері, өндірістік ресурстарды пайдалану тиімділігін талдау әдістемесі, өзіндік құнды шығындар баптары бойынша талдау, сонымен бірге қаржылық талдау негіздері, активтер мен пассивтер құрамы мен құрылымы, төлемқабілеттілік және баланс өтімділігі, табыстылық және іскерлік белсенділікті талдау әдістемесі және т.б. мәліметтер негізінде жан-жақты, жүйелі түрде қарастырылған.

Оразалин Қ.Ж.. Кәсіпорын экономикасы (теория, тест сұрақтары, есептер) Оқу құралы. Алматы: «LEM баспасы» ZhShS, 2014. - 296 бет. + CD

Оқу құралында кәсіпорын экономикасы бойынша теориялық мәліметтер, тест сұрақтары жәнеесептер төмендегі тақырыптар бойынша берілген: нарық жағдайындағы кәсіпорынның сипаттамасы, өндіріс бағдарламасын болжамдау және жоспарлау, қоғамдық өндірісті ұйымдастыру түрлері, кәсіпорынның инвестициялық саясаты, негізгі қорлар және өндіріс қуаттылығы, айналымдық қор мен айналыс құралдары, кәсіпорын кадрлары, еңбекақы төлеу түрлері мен жүйелері, өндіріс шығындары, кәсіпорынның акционерлік шаруашылық түрлері.

 

Досманбетова А.С.. Бухгалтерлік есеп: Оқу құралы. Алматы: «LEM баспасы» ZhShS, 2020. - 388 бет.

Оқу құралы бухгалтерлік есептің негізгі базалыққағидаларымен, нормативтік құқықтық құжаттарға сәйкес ұйымдарда оны жүргізутехникасы мен дағдысын қалыптастыру білім беруді көздейды. Оқу құралы бухгалтерлік есептің негіздері, қағидалары,әдістерін, құжат айналымын, бухгалтерлік баланс, екі жақты жазба, шоттар, ақшақаражаттары, дебиторлық борыштар есебі, қорлар есебі, ұзақ мерзімді активтересебі, міндетемелер есебі, капитал мен резервтер есебі, кірістер мен шығыстаресебі және қаржылық есепті ұсынудан қарастырылған.Оқу құралы жоғары оқу орындарының студенттеріне арналғанжәне мекемелердегі бухгалтерлер оқу құралы ретінде пайдалана алады.

Shatun LG. Қоғамдық тамақтандырудағы технолог: оқулық / LG Shatun, О.Г.. Қарбыз. - Ростов қ: Феникс, 2020.- 318.. : ел.- (Орта кәсіптік білім).

Оқу құралы кәсіби модульдер бойынша материалдан тұрады: Премьер-министр.01 «Пісіру және ыдыс-аяққа арналған жартылай фабрикаттарды сатуға дайындау, түрлі ассортименттің аспаздық өнімдері », Премьер-министр.02 «Пісіру, ыстық тағамдарды жобалау және сатуға дайындау, аспаздық өнімдер, түрлі тағамдар ассортименті », Премьер-министр.03 «Пісіру, салқын тағамдарды сатуға жобалау және дайындау, аспаздық өнімдер, түрлі тағамдар ассортименті », Премьер-министр.04 «Пісіру, салқын және ыстық тәтті тағамдарды әзірлеу және дайындау, десерттер, сусындардың түрлі ассортименті », Премьер-министр.05 «Пісіру, наубайхана сатуға тіркеу және дайындау, әр түрлі ассортименттегі ұннан жасалған кондитерлік өнімдер ».

Шумилкина М.Н.. кондитер: оқулық / М.Н.. Шумилкина, Н.В.. Молушка.- Ростов н / а: Феникс, 2020.- 315.. : ел.- (Орта кәсіптік білім).

Оқу құралында шикізатты дайындаудың әдістері мен тәсілдері көрсетілген, жаңа технологияларды қолдана отырып өнім дайындау. Материал технологиялық схемаларды қамтиды, кестелер, нұсқаулық карталары, дайын өнімнің иллюстрациясы, бұл студенттердің дағдыларын дамытуға көмектеседі, кондитерлік аспаз мамандығын игеру үшін қажет.

Богушева В.И.. Пісіру технологиясы: оқу құралы / VI. Богушева.- Ред. 4-болып табылады.- Ростов н / а: Феникс, 2020.- 374[1]: ел.- (Орта кәсіптік білім).қалыптастыру).

Нұсқаулық қоғамдық тамақтану өнімдерін өндірудің барлық теориялық негіздерін ұсынады. Әр түрлі өнімдердің химиялық құрамы мен физикалық қасиеттерінің сипаттамалары келтірілген.. Шикізатты алғашқы өңдеудің және жартылай фабрикаттарды дайындаудың негізгі әдістері мен тәсілдері қарастырылған. Термиялық өңдеу әдістері сипатталады, және сонымен қатар өзгереді, жоғары температура әсерінен өнімдерде пайда болады. Нұсқаулықтың негізгі бөлімі аспаздық тағамдарды дайындау технологиясына арналған, оларды тіркеу және ұсыну ережелері. Талаптарға ерекше назар аударылады, қоғамдық тамақтану өнімдерінің сапасына жүктелген, оны сақтау және сату шарттары. Соңғы тараулар денсаулық пен нәрестенің тамақтануын қамтиды, әр түрлі диеталардың сипаттамалары келтірілген.

Самулевич И.А.. Қоғамдық тамақтандырудағы есептеу және есепке алу негіздері: оқулық / ЖӘНЕ А. Самулевич.- Ростов н / а: Феникс, 2020.- 302[1]: ел.- (Орта кәсіптік білім).

Оқу басылымы «Есептеу және есепке алу негіздері» жалпы кәсіптік пәнін оқуға арналған.. Оқу құралында шикізат пен тауарларды есепке алу әдісі егжей-тегжейлі сипатталған. Қолтаңба тағамдарына арналған бетбелгі нормаларының есептері келтірілген, мәзірге енгізілді. Шикі ыдыс-аяқ жиынтығының құнын есептеу әдісі егжей-тегжейлі сипатталған және өнімді сату кезінде шикізатты есепке алу әдісі келтірілген., соның ішінде «фуршет» әдісі. Бөлек цехтардағы бухгалтерлік есеп әдісі ашылады, ұшаларды кесу кезіндегі жартылай фабрикаттардың жеңілдік бағасының есебі ұсынылған. Қоғамдық тамақтандыруда баға белгілеу технологиясы ұсынылған. Қаражаттарды есепке алу әдістемесі көрсетілген, жалақы бойынша есеп айырысу, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының экономикалық қызметінің қаржылық нәтижелері. Құжаттарды толтыру үлгілері ұсынылған.

Ет және құс тағамдарын дайындау (Премьер-министр.05) : оқу. жәрдемақы / автор-комп. О.В.. Пичугин, Д.Р.. Алхасова.- Ростов н / а: Феникс, 2018.- 221.. : ел.- (Орта кәсіптік білім).

Кітапта ет жартылай фабрикаттарын дайындау және өңдеу процестері қарастырылған, ет өнімдері мен құс еті, қарапайым ет тағамдарын дайындау технологиясын сипаттайды, ет өнімдері мен құс еті, оларды тіркеу тәсілдері келтірілген.

6. Балық тағамдарын дайындау (Премьер-министр.04): оқу құралы / автор-комп. А.А.. Богачева, О.В.. Пичугин, Д.Р.. Алхасова.- Ростов н / а: Феникс, 2018.- 173.. : ел.- (Орта кәсіптік білім).

Оқулықта кәсіби PM модулінің жұмыс бағдарламасының тақырыптары бойынша теориялық оқу-әдістемелік жинақтары бар.04 «Балық тағамдарын дайындау», оның ішінде дәстүрлі және инновациялық оқу материалдары, осы саладағы тамақ өнеркәсібін дамытудың заманауи тенденцияларын ескере отырып, теориялық материалды игеруге мүмкіндік береді. Оқу құралы студенттерге зертханалық жұмыстарды орындауға арналған оқу материалдарын қамтиды, өзіндік жұмыс, сонымен қатар емтиханға дайындалуға арналған әдістемелік материал (біліктілік).

Жарма мен гарнирлерді пісіру, бұршақ және макарон өнімдері, жұмыртқа, сүзбе, тест (Премьер-министр.02) / автор-комп. А.А.. Богачева [т.б.] - Ростов н / а: Феникс, 2018.- 188.. : ел.- (Орта кәсіптік білім).

Оқу құралы кәсіби модульдің жұмыс бағдарламасының тақырыптары бойынша теориялық оқу-әдістемелік жинақтарды қамтиды, дәстүрлі және инновациялық оқу материалдары, осы саладағы тамақ өнеркәсібін дамытудың заманауи тенденцияларын ескере отырып, теориялық материалды игеруге мүмкіндік береді.

Қарапайым пісірілген тағамдар мен нанды дайындау және безендіру (Премьер-министр.08) / автор-комп. Т.А.. Якутина, Т.И.. Туров, NN. Клименко. - Ростов н / а: Феникс, 2018.- 268.. : ел.- (Орта кәсіптік білім).

Оқу құралы қолданылатын шикізаттың сипаттамаларын сипаттайды, өндірілетін нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің ассортименті берілген, жұмыс орнын ұйымдастыру бойынша нұсқаулар беріледі, қолданылатын жабдықтар мен тізімдемелердің тізімін ұсынады, пісіру технологиясы мен сапасына қойылатын талаптар көрсетілген.

Көкөністер мен саңырауқұлақтарды дайындау (Премьер-министр.01) : оқу құралы / автор-комп. А.А.. Богачева, Д.Р.. Алхасова.- Ростов н / а: Феникс, 2018.- 237.. - (Орта кәсіптік білім).

Кітапта классификация қарастырылған, тауарлық сипаттама, көкөністердің дәстүрлі түрлерінің ассортименті, жемістер мен саңырауқұлақтар, дәмдеуіштер мен дәмдеуіштерді дайындау процесін сипаттайды, көкөністерді өңдеудің технологиялық процесін ұйымдастыру, жемістер мен саңырауқұлақтар, дәмдеуіштер мен дәмдеуіштер. Шикізатты өңдеу кезінде қалдықтарды минимизациялау әдістері сипатталған., көкөністер мен жемістердің сапасына және сақтау мерзіміне қойылатын талаптар келтірілген, сапаны бағалау ережелері, көкөністер мен саңырауқұлақтардан жартылай фабрикаттар мен дайын өнімдерді сақтау шарттары мен мерзімдері. Көкөністер мен саңырауқұлақтардың дәстүрлі түрлерінен негізгі және қарапайым тағамдар мен гарнирлерді дайындау технологиялары көрсетілген. Әр тараудың соңында алынған білімді игеруді бақылау үшін бақылау сұрақтары беріледі..

Наумова Т.И.. Микробиология негіздері, тамақтану физиологиясы, санитария және гигиена: оқулық. жәрдемақы / Т.И.. Наумова. - Ростов н / а: Феникс, 2020.- 284.. : ел.- (Орта кәсіптік білім).

Оқулық микроорганизмдердің негізгі топтарының сипаттамасын ұсынады, тамақ микробиологиясының негіздерін көрсетеді, сонымен қатар негізгі тамақ инфекциясы және тамақтан улану туралы ақпарат береді. Композиция, физиологиялық маңызы, адамның қоректік заттарға деген қажеттілігінің күнделікті қажеттілігі, ағзадағы негізгі метаболикалық процестер, әр түрлі тамақ өнімдерінің энергетикалық және тағамдық құндылығы, сонымен қатар халықтың әртүрлі топтары үшін рационалды теңдестірілген тамақтанудың нормалары мен принциптері. Тағам жұмысшыларының еңбек жағдайларын ұйымдастыруға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптарды ұсынады, пайдаланылған жабдықтар мен инвентарлар, тамақ пісіру, өндірістік процестегі ықтимал микробиологиялық ластану көздерінің сипаттамалары келтірілген, аспаздық өнімдерді сақтау және тасымалдау және оның алдын алу жолдары.

Саенко О.Е.. Аналитикалық химия: орта арнаулы оқу орындарына арналған оқулық / OE. Сайенко. - баспа қызметі. 2-болып табылады. - Ростов н / а: Феникс, 2018.- 287а.- (Орта кәсіптік білім).

Оқулықта сапалық және сандық талдау әдістері сипатталған, физикалық және химиялық (аспаптық) зерттеу. Материалды тереңірек игеру үшін әр абзац үшін бақылау сұрақтары беріледі, студенттердің өзіндік жұмысына арналған тапсырмалар. Кестелер, мәселелерді шешу үшін қажет, Қосымшада келтірілген.

12. Матвеев С.А.. Ағылшынша-орысша орысша-ағылшынша сөздік / SA. Матвеев.- Мәскеу: AST баспасы, 2020.- 415[1] а.- (Танымал сөздік).

Әр бөлімде бар 4000 ең көп кездесетін сөздер. Ағылшын-орыс бөлігіндегі барлық сөздер орыс әріптерімен транскрипциямен қамтамасыз етілген, сонымен қатар, ағылшын сөздерінің транскрипциясы орыс-ағылшын бөлігінде берілген. Әр бөліктің соңында ретсіз етістіктердің тізімі бар.. Сөздік бәріне арналған, ағылшын тілін кім үйретеді.

Голубев AP.
Техникалық мамандықтарға арналған ағылшын = ағылшын үшін техникалық колледждер : stud.uchrezhdeny sredprof.obrazovaniya үшін оқулық / A.P. Голубев, A.P. Korzhavykh, I.B. Смирнова. - 9-жылы Ed., Аға. - М.: Баспа орталығы «Академия», 2018. - 208 ..
ISBN 978-5-4468-6756-1
Оқулық техникалық мамандықтар бойынша мемлекеттік білім беру стандарттары орта кәсіптік білім сәйкес әзірленген, «Шет тілі».
Ол негізгі әдетте пайдаланылатын сөйлесу тақырыптар, оларға диалогтар мен міндеттері. Орыс фонетикадан және грамматика негіздері қолжетімді тұсаукесері, жаттығулар үшін қол жетімді негізгі заряд пайдалануға мүмкіндік береді. Жеке бөлім - «кәсіби рөлдер» – тақырыптар дейін, оқу орны түлектерінің болашақ жұмысына тікелей байланысты.
орта кәсіптік білім беру оқу орындарының студенттері үшін.
Жылуэнергетика: stud.uchrezhdeny vyssh.prof.obrazovaniya үшін оқулық / MG. Шатров, Яғни. Иванов, SA. Пришвин соавт.; Ed. MG. Şatrova. - 3-е Ed., Аға, – М.: Баспа орталығы «Академия», 2013.- 288 .. - (Ser.Bakalavriat)
ISBN 978-5-7695-9543-1
Оқулық бакалавриат бағдарламасына мемлекеттік білім беру стандарттары «Көлік операциялар» сәйкес әзірленген және «операциясы көлік және технологиялық машиналар мен жүйелерді» болып табылады.
Термодинамиканың және қозғалтқыш жану цикл термодинамикалық процестерді талдау оларды іске асыру негізгі түсініктері мен заңдары, бу электр станциясы, тоңазытқыш жүйелері және жылу сорғылары ілмектер. жылу беру процесінің негізгі ұстанымы, жылу беру түрлі сипаттамалары, жылу жылу беру олардың жүзеге асыру және. отын және энергия ресурстарын тұтынушылардың сипаттайды, энергия үнемдеу, энергия үнемдеу тәсілдері, билік экологиялық проблемалар.

Сауда-саттық және техникалық мамандықтар Профайл үшін химикаттар: stud.uchrezhdeny sred.prof.obrazovaniya үшін оқулық / O.S. Габриелян, UG. -ші Остроумов. - 7-е Ed., SR.- М.: Баспа орталығы «Академия», 2018. - 272 а., (8) s.tsv.il.

ISBN 978-5-4468-6783-7

оқулық жалпы орта және орта кәсіптік білім беру мемлекеттік білім беру стандарттарының талаптарына сәйкес әзірленген, сондай-ақ кәсіптік білім беру бейіндік.

базалық деңгейде, химияның теориялық негіздері баяндалған, бейорганикалық материалдар химия негізгі сынып мәселелері. Ерекше көңіл қасиеттері аударылады, металдар мен металл еместердiң әдістемесін әзірлеу және қолдану үшін өнеркәсіптік әдістері. қасиеттері, органикалық қосылыстардың дайындау және пайдалану. ескере отырып жадынамалар, міндет және есептеу міндеттері. жалпы зертханалық тәжірибелер мен практикалық жұмыстарды орындауға арналған ұсыныстар, Бейорганикалық және органикалық химия.

Студенттердің professionalnyhoobrazovatelnyh ұйымдар үшін, орта кәсіптік білім беру кәсіптер мен мамандықтар меңгеру.

Қайта құру және ғимараттар мен техникалық құралдарды қалпына келтіру : stud.uchrezhdeny sred.prof.obrazovaniya үшін оқулықтар / AF. Юдин. - 6-е Ed., корр. - М.: Баспа орталығы «Академия», 2019. - 320 ..

ISBN 978-5-4468-7524-5

Оқулық техникалық мамандықтар бойынша мемлекеттік білім беру стандарттары орта кәсіптік оқыту «пайдалануға қызметі мен жөндеу құрылыс жобаларының ұйымдастыру» сәйкес әзірленген, «Ғимараттар мен құрылыстардың қайта құру», «Ғимараттар мен үймәреттерді салу және пайдалану» .

азаматтық ғимараттарды қайта мәселелері, Негізгі анықтамалар мен ұғымдар, оның ішінде, ғимараттар мен құрылыстарды жобалау, зерттеу принциптері, нығайту және конструкцияларын ауыстыру; құрылыс-монтаж реконструкциялау бойынша жұмыс істейді: дайындық (бөлшектеу, Бөлшектеу және құрылыс конструкцияларын бұзу), жер жұмыстары, қада, монтаждау, бетон жұмыстары, сондай-ақ ауыстырылады құрылымдарды нығайту және қолдау бойынша жұмыстар. Біз ғимараттар мен құрылыстардың диагностика жұмыс қауіпсіздігін қарастыру, қазба өндірісінде, қайта құру бойынша құрастыру және бөлшектеу.

орта кәсіптік білім беру оқу орындарының студенттері үшін.

Голубев AP.
Техникалық мамандықтарға арналған ағылшын = ағылшын үшін техникалық колледждер : stud.uchrezhdeny sredprof.obrazovaniya үшін оқулық / A.P. Голубев, A.P. Korzhavykh, I.B. Смирнова. - 9-жылы Ed., Аға. - М.: Баспа орталығы «Академия», 2018. - 208 ..
ISBN 978-5-4468-6756-1
Оқулық техникалық мамандықтар бойынша мемлекеттік білім беру стандарттары орта кәсіптік білім сәйкес әзірленген, «Шет тілі».
Ол негізгі әдетте пайдаланылатын сөйлесу тақырыптар, оларға диалогтар мен міндеттері. Орыс фонетикадан және грамматика негіздері қолжетімді тұсаукесері, жаттығулар үшін қол жетімді негізгі заряд пайдалануға мүмкіндік береді. Жеке бөлім - «кәсіби рөлдер» – тақырыптар дейін, оқу орны түлектерінің болашақ жұмысына тікелей байланысты.
орта кәсіптік білім беру оқу орындарының студенттері үшін.
Жылуэнергетика: stud.uchrezhdeny vyssh.prof.obrazovaniya үшін оқулық / MG. Шатров, Яғни. Иванов, SA. Пришвин соавт.; Ed. MG. Şatrova. - 3-е Ed., Аға, – М.: Баспа орталығы «Академия», 2013.- 288 .. - (Ser.Bakalavriat)
ISBN 978-5-7695-9543-1
Оқулық бакалавриат бағдарламасына мемлекеттік білім беру стандарттары «Көлік операциялар» сәйкес әзірленген және «операциясы көлік және технологиялық машиналар мен жүйелерді» болып табылады.
Термодинамиканың және қозғалтқыш жану цикл термодинамикалық процестерді талдау оларды іске асыру негізгі түсініктері мен заңдары, бу электр станциясы, тоңазытқыш жүйелері және жылу сорғылары ілмектер. жылу беру процесінің негізгі ұстанымы, жылу беру түрлі сипаттамалары, жылу жылу беру олардың жүзеге асыру және. отын және энергия ресурстарын тұтынушылардың сипаттайды, энергия үнемдеу, энергия үнемдеу тәсілдері, билік экологиялық проблемалар.

Сауда-саттық және техникалық мамандықтар Профайл үшін химикаттар: stud.uchrezhdeny sred.prof.obrazovaniya үшін оқулық / O.S. Габриелян, UG. -ші Остроумов. - 7-е Ed., SR.- М.: Баспа орталығы «Академия», 2018. - 272 а., (8) s.tsv.il.

ISBN 978-5-4468-6783-7

оқулық жалпы орта және орта кәсіптік білім беру мемлекеттік білім беру стандарттарының талаптарына сәйкес әзірленген, сондай-ақ кәсіптік білім беру бейіндік.

базалық деңгейде, химияның теориялық негіздері баяндалған, бейорганикалық материалдар химия негізгі сынып мәселелері. Ерекше көңіл қасиеттері аударылады, металдар мен металл еместердiң әдістемесін әзірлеу және қолдану үшін өнеркәсіптік әдістері. қасиеттері, органикалық қосылыстардың дайындау және пайдалану. ескере отырып жадынамалар, міндет және есептеу міндеттері. жалпы зертханалық тәжірибелер мен практикалық жұмыстарды орындауға арналған ұсыныстар, Бейорганикалық және органикалық химия.

Студенттердің professionalnyhoobrazovatelnyh ұйымдар үшін, орта кәсіптік білім беру кәсіптер мен мамандықтар меңгеру.

Қайта құру және ғимараттар мен техникалық құралдарды қалпына келтіру : stud.uchrezhdeny sred.prof.obrazovaniya үшін оқулықтар / AF. Юдин. - 6-е Ed., корр. - М.: Баспа орталығы «Академия», 2019. - 320 ..

ISBN 978-5-4468-7524-5

Оқулық техникалық мамандықтар бойынша мемлекеттік білім беру стандарттары орта кәсіптік оқыту «пайдалануға қызметі мен жөндеу құрылыс жобаларының ұйымдастыру» сәйкес әзірленген, «Ғимараттар мен құрылыстардың қайта құру», «Ғимараттар мен үймәреттерді салу және пайдалану» .

азаматтық ғимараттарды қайта мәселелері, Негізгі анықтамалар мен ұғымдар, оның ішінде, ғимараттар мен құрылыстарды жобалау, зерттеу принциптері, нығайту және конструкцияларын ауыстыру; құрылыс-монтаж реконструкциялау бойынша жұмыс істейді: дайындық (бөлшектеу, Бөлшектеу және құрылыс конструкцияларын бұзу), жер жұмыстары, қада, монтаждау, бетон жұмыстары, сондай-ақ ауыстырылады құрылымдарды нығайту және қолдау бойынша жұмыстар. Біз ғимараттар мен құрылыстардың диагностика жұмыс қауіпсіздігін қарастыру, қазба өндірісінде, қайта құру бойынша құрастыру және бөлшектеу.

орта кәсіптік білім беру оқу орындарының студенттері үшін.