Технологиялық бөлім

Технологиялық бөлім қоғамдық тамақтану мекемелері үшін мамандарды даярлауды жүзеге асырады.

мамандығы 1226000 - «Тамақтану кәсіпорындарының өнімін өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру« Қазақстан Республикасы Индустрия және сауда министрлігінің Техникалық реттеу және метрология комитетінің бұйрығымен бекітілген 3 маусым 2008 жыл № 273.

Қазақстан Республикасы АК техникалық және кәсіптік білім беру мамандықтарының және біліктіліктердің жіктеуішісы бойынша біліктілік 05-2008:

1226043 Техник-технолог

Технолог-технолог , сервис менеджері біліктілігін , алған соң біздің түлектер істей алады:

– өндірістік цехтардың жұмысын ұйымдастырады;

– кез-келген тамақтану кәсіпорнын кәсіби негізде ашу;

– тағам дайындау сапасын бақылау;

– көрмелер ұйымдастыру, аспаздық және кондитерлік өнімдердің жәрмеңкесін өткізеді .

Жеке кафе , мейрамхана , бар ашу үшін лицензия алуға құқылы.

Колледждің түлектері жұмыс істейді:

– Азық-түлік кәсіпорындарының басшылары;

– Қоғамдық тамақтану кәсіпорындардың технологі;

– Өндірістің меңгерушісі;

– Залдың әкімгері (Метрдотель);

– аспазшылар, жоғары білікті кондитер;

– бармен.

Қызықты адам , қонақтарды қалай қабылдауға болатындығын , мерекелік үстелді әдемі және түпнұсқада безендіріп , кез-келген банкетті ұйымдастыруға және оған қызмет көрсетуге қабілетті болуына , оларға мүмкіндік береді.

Оқу мерзімі:

-. 9 сынып базасында -3 жылғы 6 ай

( оқу формасы - бюджеттік,коммерциялық)


қоғамдық тамақтандыру мекемелерінде сұраныстың мониторингін ескере отырып, 2017 оқу жылы, жаңа мамандық, ашылды:

508000 "Тамақтануды ұймдастыру"

Жұмыс біліктілігі:

кондитер

Оқу мерзімі:

-. 11 сынып базасында 2 жылғы 10 ай

( оқу формасы - бюджеттік,коммерциялық)


даяшы

Оқу мерзімі:

-орта бiлiмнен кейiнгi және жоғары білім негізінде 10 ай

( оқу формасы - бюджеттік,коммерциялық)


шағын және орта бизнесте жұмыс мамандықтар мен орта буын мамандарға сұранысты қамтамасыз етеді .

белсенді кезеңі функцияны сәйкес өндірістік практика мен одан әрі жұмысқа орналастыру тапсыруға келісім-шарт бойынша жұмыс істеп жатыр.

Оқу практикасы, зертханалық жұмыс, жұмыс мамандықтары бойынша біліктілік емтиханын тапсыру (аспаз 3-4 разряд, даяшы 4 разряд, бармен, нан пісіруші, кондитер 3-4 разряд) қазіргі заманғы құрал-жабдықтармен жабдықталған , колледждің зертханалар негізінде жүзеге асырылады .

Бітірушілердің жұмыспен қамтылуының жоғары пайызы жоғары біліктілікті және бәсекеге қабілеттілікті көрсетеді.